Team Atria

Salibandy

Urheilumarkkinointi – promotuotteet

Urheiluun liittyvä markkinointi on aivan oma alansa. Toki siinäkin pätevät samanlaiset lainalaisuudet, kuin muussakin markkinoinnissa. Mukana on kuitenkin myös omia erikoisia elementtejään, kuten esimerkiksi oma kohderyhmänsä, johon kuuluu usein varsin terveystietoisia ja liikunnallisia ihmisiä.

sports_products_224003812

Tähän ihmisryhmään kun vetoavat hiukan erilaiset asiat, kuin joihinkin muihin ihmisryhmiin. Seuraavaksi pohditaankin, minkälaisia tuotteita urheilumarkkinoinnissa voisi käyttää, jotta homma onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Käytännöllisyys kunniaan – kynät

Mikä olisi sellainen tuote, jota käytät päivittäin ja joka kulkee helposti mukana? Yksi vastaus tähän on tietenkin puhelin, mutta koska markkinoinnille ja promotuotteille on yleensä hiukan tiukempi budjetti, ei tämä ole oikea vastaus.

Sen sijaan kaikki tarvitsevat kirjoitusvälineitä. Mobiiliajassakin jokainen tarvitsee perinteistä kynää usein, jos ei työssä, niin vapaalla. Ja kynä on erinomainen liikelahja, sillä tarpeellisuutensa lisäksi se on helppo kuljettaa, eikä monikaan heitä toimivaa kynää pois.

Kannattaa tietysti pitää huolta, että kynä on hyvä ja sen jälki laadukasta. Esimerkiksi messuilla saattaa käydä niin, että ihmiset tulevat joukoittain hakemaan kyniä ja samalla levittävät juuri sinun mainosviestiäsi.

Pelaa omalla pallolla

Jos haluaa tehdä urheilumarkkinointia tietylle kohderyhmälle, voi esimerkiksi pallojen painattaminen omalla logolla olla mainio idea. Tällöin tosin jalkapallosta kiinnostumaton tai millään tavalla asiasta piittaamaton ei pääse tätä markkinointitempausta näkemään, mutta toisaalta esimerkiksi pelaajat, pikkunappuloiden vanhemmat tai muut, joita palloilu kiinnostaa saattavat napata hommasta kiinni helpostikin.

Vaatteissa logo näkyy hyvin

Jos urheilumarkkinointiin on suunniteltu logolliset kynät ja hauskana yksityiskohtana jalkapallot, kannattaa mukaan ottaa vielä vaatteet – esimerkiksi t-paidat – joista logo on helppo bongata. Näin saadaan näkyvyyttä aivan normaalisti kadulla kävellessä, mutta myös vaikkapa messuilla tai muissa massatapahtumissa. Laadukas materiaali ja erottuvat värit ovat kaiken a ja o, näin paita on mukava käyttäjänsä päällä ja viesti näkyy kauemmaskin.

Urheilumarkkinoinnissa kannattaa pitää mielessä myös laji. Talvilajin promoaminen on loogisempaa vaikkapa pipossa. Päähineet ovatkin erinomaisia vaihtoehtoja markkinointitarkoituksiin, sillä niistä logo näkyy usein melko hyvin. Muutama erityyppinen markkinointituote kannattaa siis varata valikoimaan, kun kyseessä on urheilumarkkinointi.