Mikä on sinun lajisi – kannusta joukkuettasi

Viime vuosikymmeninä monet joukkuelajit ovat kasvaneet ihmisten suosiossa paljon. Lajeja on alettu seuraamaan enemmän ja niiden harrastajien määrä on myös kasvanut suuresti. Yksi laji, jonka harrastajien ja seuraajien määrä on kasvanut suuresti Suomessa on salibandy. Salibandyn suosio kasvaa kokoajan ja uusia harrastajia aloittaa salibandyn kasvavissa määrin.

Salibandyä pelataan paljon kilpamielessä, mutta myös harrastustoimintaa on paljon. Varsinkin nuorien keskuudessa harrastustoiminta lisääntyy koko ajan, mutta myös samalla kilpatoiminta. Salibandyyn, kuin kaikkiin muihinkin joukkuelajehin kuuluu suuresti kannustaminen. On mahdollista kannustaa oma joukkuettaan tai joukkuetta jossa ei itse pelaa. Kannustaminen on kuitenkin aina tärkeää joukkuepeleissä.

Kannustamisen eri keinot

Urheilussa kannustaminen on tärkeä osa niin lapsillakin kuin aikuisillakin. Kannustamiseen on monia eri keinoja. Erilaiset kannustushuudot ja muut tempaukset ovat suosittuja kannustamisen menetelmiä, varsinkin suurten urheilutapahtumien yhteydessä. Kannustamisen keinoja ovat myös erilaiset kyltit ja muut fanien valmistavat esineet.

Kannustaminen luo esimerkiksi yhteishenkeä, jota joukkue tarvitsee pärjätäkseen. Kannustaminen luo myös yhteishenkeä fanien ja kannattajien välille. Faneilla usein näkee oman joukkueen paita tai muita esineitä tai vaatteita. Tälläinenkin kannustaminen on toimivaa ja nykyään helppoa, sillä nykyään on mahdollista ostaa tuotteita verkosta. Erilaiset fanituotteet ovat helppo keino näyttää oma kannatuksensa omaa joukkuettansa kohtaan. Eri tuotteita lyötyy niin laaja valikoima, että oman joukkueensa tuotteet ovat helppo löytää.